Too'l 24/7 Safety Sneakers 

Too'l: Materialen

 

Too'l Fire safety sneaker

 

Too'l: Too'l Water 24/7 Safety Sneaker werkschoenDiverse Materialen

Om de ideale veiligheidsschoenen te maken zijn Too’l werksneakers gefabriceerd met diverse materialen.
De voering is van Cambrelle. Door deze voering blijven je voeten droog.

De zolen van de Too’l sneakers zijn een combinatie van de twee kunststoffen PU (Polyurethaam) en TPU (Thermoplastic polyurethane). Het bovenste deel van de zool is van PU en de onderzijde van TPU.
TPU zorgt voor veel grip. Hierdoor lopen de werkschoenen heerlijk comfortabel en zul je niet snel uitglijden.
De tussenzool van Kevlar zorgt voor de beveiliging van de onderzijde tegen penetratie.

De beveiligde neus van Too'l veiligheidsschoenen is gemaakt van staal, wat zorgt voor een goede bescherming.

Deze materialen zijn toegepast in alle Too'l werkschoenen. Of het nou gaat om de Fire, WaterSunRain, Breeze, Storm of Cloud

Safety Sneakers met Voering van Cambrelle

Cambrelle is de toonaangevende fabrikant van footwear lining. Het is een synthetisch ongewoven textiel. Het wordt voornamelijk gebruikt in schoenen van hoge kwaliteit als voering.

Een Cambrelle voering heeft vochtabsorberende, geurvretende en ademende eigenschappen. Het materiaal is hierdoor minder gevoelig voor schimmelvorming omdat het sneller droogt.
Ook na een lange werkdag helpt het om de voeten in Too'l werkschoenen fris en droog te houden. 

Zool Bovenzijde Too'l van Polyurethaan (PU)

Polyurethaan is een copolymeer uit de familie polymeren dat voor veel verschillende toepassingen wordt gebruikt. Één van die toepassingen is een alternatief voor leer. 
Polyurethaan bestaat uit 2 segmenten. Het harde segment zorgt voor de stevigheid en bescherming. Het zachte segment zorgt voor flexibiliteit

Een copolymeer wordt gemaakt via een reactie van isocyanaat en alcoholgroepen tot een urethaanverbinding waardoor een lange keten ontstaat bestaande uit afwisselend een hard en een zacht segment.
De zachte segmenten zouden individueel een soort stroperige vloeistof geven en de harde segmenten een hard en bros materiaal. Door de combinatie ontstaat een materiaal dat sterk en slijtvast is maar ook buigzaam, waarbij de sterke eigenschappen van beide materialen worden gecombineerd.

Behalve in Too'l safety sneakers wordt PU ook gebruikt in verf en coating.

Zool Onderzijde Too'l van Thermoplastic Polyurethaan (TPU)

Thermoplastic Polyurethaan is eenthermoplastische elastomeer op Urethaanbasis. Een thermoplastisch elastomeer is een gesegmenteerd materiaal bestaande uit harde en zachte segmenten.  

Het is bij kamertemperaturen elastisch en na verhitting wordt het zacht zodat het gemakkelijk in een vorm is te persen. Na afkoeling behoudt het deze vorm. Hierdoor is het veel eenvoudiger te bewerken dan rubber.

Too'l Safety Sneaker Storm wordt nauwkeurig bekeken

Het uiteindelijke materiaal bestaat uit kettingen van blokstructuren bestaande uit harde en zachte segmenten.

Door de harde en zachte segmenten heeft het veel nuttige eigenschappen waaronder elasticiteit, transparantie en weerstand tegen olie, vet en schuren. Verder blijft het ook bij lage temperaturen flexibel.

Als onderzijde van een schoen geeft TPU de gebruiker extra grip waardoor deze minder snel uitglijdt.

Behalve in Too'l 24/7 Safety Sneakers wordt TPU ook gebruikt in instrumentenpanelen van voertuigen, elektrisch gereedschap, medische apparatuur, aandrijfriemen en opblaasboten.

Tussenzool Too'l van Kevlar

Kevlar is de merknaam van een door het bedrijf DuPont ontwikkeldesupervezel (of supersterke vezel). Het is een op aramidebasis gebaseerde vezel die hoge sterkte combineert met andere eigenschappen.

Oorspronkelijk is het ontwikkeld om het staal in canvas buitenbanden te vervangen. Het is vooral bekend door gebruik in kogelwerende vesten maar wordt ook gebruikt in andere beschermende kleding en persoonlijke beschermingsmiddelen. Waaronder tussenzolen in veiligheidschoenen zoals Too'l 24/7 Safety Sneakers.

Naast banden, kogelwerende vesten, veiligheidskleding en Too'l werkschoenen wordt Kevlar ook gebruikt om scheepsrompen, vliegtuigen en sportfietsen te versterken. 

Kevlar is een aramidevezel. Dit is een soort nylon (aromatisch polyamide), bereid met tereftaalzuur en 1,4-fenyldiamine. Dit bereidingsproces is polycondensatie waarbij gebruik wordt gemaakt van een aromatisch dicarbonzuur met een aromatisch diamine.  
Door dit proces worden tussen de moleculen erg veel waterstofbruggen gevormd door de sterische bouw van de polymeerketens. 
Het uiteindelijke product heeft een mechanische sterkte die hoger ligt dan staal maar een lager gewicht.

Andere merknamen van vergelijkbare supervezels zijn Twaron en Dyneema.

Neus Too'l van Staal

Too'l Safety Sneaker Breeze veiligheidsschoenStaal is een legering die bestaat uit ijzer en koolstof. De toevoeging van koolstof zorgt voor een hoge treksterkte en hardheid. De term wordt vooral gebruikt voor ijzerlegeringen die warm vervormd kunnen worden doordat ze een beperkt koolstofgehalte (minder dan 1,9%) hebben. Dit is het belangrijkste verschil met gietijzer, dat een hoger koolstofgehalte bevat.

Pas de laatste 200 jaar is het mogelijk ijzer dusdanig te zuiveren dat er een koolstofgehalte van minder dan 2% mogelijk is.

Er zijn verschillende soorten staal. Allemaal met verschillende legeringen van ijzer en koolstof. Omdat staal goed te verwerken is en er zoveel keuze is wordt het erg veel gebruikt als constructiemateriaal.

Staal is aan de hand van de hoeveelheid toegevoegde elementen in te delen in drie soorten: ongelegeerd staal (maximaal 1,5% aan legeringselementen), laaggelegeerd staal (van 1,5% tot 5% aan legeringselementen) en hooggelegeerd staal (meer dan 5% aan legeringselementen).

Jaarlijks wordt wereldwijd ongeveer 900.000.000 ton staal geproduceerd. Het gebruik van staal kent vele toepassingen. Onder andere bescherming in de veiligheidsneus van Too'l veiligheidsschoenen.

 < Too'l: Certificering

 

 
Deel deze pagina
Delicious Digg Facebook Stumbleupon Twitter Reddit Google Bookmarks